söndag 24 december 2017

Moshi!

Hej!

Efter krångel med transporter, African bellies och stress över att hinna vila lite innan vandringen så tog vi oss till slut till Mombasa med taxi, flög till Nairobi och åkte sedan med Impala shuttle till Moshi. Vi flög den 21 december och tog shutteln den 22 december så vi kom hit till Mountain Inn en dag tidigare än planerat till och med. Sedan vi kom hit har vi verkligen kunnat slappna av så det har varit skönt.

Diani var annars väldigt fint och stället vi bodde på hade ett fantastiskt läge, Bidi Badu Beach Resort. Om det bara inte hade varit så mycket krångel så hade det verkligen varit härliga dagar! Vi bodde i backpackersdelen av resorten, kallad Bidi Badu Sports Hostel, det var helt okej men kanske inget man bor på någon längre tid. Det fanns andra rum i huvuddelen som jag gissar var lite fräschare och vissa hade till och med havsutsikt. Sanden på stränderna i Kenya var helt magisk, den var som potatismjöl - alldeles vit och mjuk! Och för att inte tala om alla människor, så mycket som alla har ringt och fixat för att hjälpa oss med allt vi behövt, det är helt otroligt! Och alltid med svaret: Hakuna Matata eller Don't worry! Samma dag som vi skulle åka till flygplatsen så hade vi bestämt med Dennis som körde oss från Kilifi till Diani att han skulle hämta oss kl11 och sen köra oss till flygplatsen i Mombasa. När klockan var 11 skrev jag på WhatsApp och frågade vart han var. Då var han på färjan vilket betydde att det skulle ta ytterligare ca 1 timme innan han skulle vara hos oss. Med lite panik i kroppen så frågade vi tjejerna i receptionen om de kunde ringa någon annan som kunde köra oss, typ nu. De ringde en kvinna som heter Lucy som kom och hämtade upp oss efter 10 minuter, så skönt. Hon kom ursprungligen från Nairobi men flyttade till Diani med sina två barn för att jobba. Hennes son var 10 och hennes dotter 18 och hon skulle flytta till Nairobi nästa år för att plugga på universitet. I och med jul så är det kaos med trafiken då alla åker hem till sina familjer. Vi kom i alla fall fram till flygplatsen i god tid och stressen började släppa. Flyget gick i tid och hotelltransfern kom och hämtade oss på flygplatsen. Känslan när man kommer till ett svinfint hotell efter dagarna vi haft innan är magisk: rent, fint, bra service och framförallt en riktig dusch och toalett. Och täcke! Halleluljah-moment!

Vårt fina strandområde i Diani




En egenutnömd guide som visade mig stickiga saker när det var ebb. Det här är hanen. 

Såhär ser honan ut!

Nyöppnad dykskola

Vår fina strand

Säkerhetsbladet på flyget från Mombasa till Nairobi, man skulle använda sittdynan som flytväst!

Vår kära mr Albin från Shah tours som vi bokat vandring och safari av hade varit så snäll och hjälpt oss att boka shutteln från Nairobi till Moshi. I mailet stod dock att vi var tvungna att infinna oss på ett hotell på andra sidan stan kl07.30 morgonen därpå. Hotellet sa att vi skulle behöva åka kl05 för att hinna i och med all trafik men jag hade läst nånstans att de brukar plocka upp folk på flygplatsen och vårt hotell låg ju precis bredvid flygplatsen. Så jag ringde Impala shuttle och frågade och fick till svar att vi kunde åka till en bensinstation nära vårt hotell så hämtade de oss där någon gång efter 08.15. Heja sovmorgon! För att vara på den säkra sidan, vi är ju ändå i Afrika, så fick jag typ 5 personer att ringa och bekräfta vart denna bensinstation låg! Vi ville inte lämna nåt åt slumpen så att säga. Det som var lite kul var att de sa på hotellet att vi skulle betala 35 dollar för resan till bensinstationen vilket var samma summa som vi skulle betalat till andra sidan stan. Jag muttrade lite åt det när vi skulle betala till chauffören och han sa att han inte bestämmer utan han bara kör. Jag muttrade tillbaka att han gott kan hälsa hotellet det, att det verkade väldigt dyrt för den här sträckan. Efter 15 minuter kom han tillbaka och betalade tillbaka 20 dollar och bad om ursäkt för hotellet hade sagt fel. Haha, hur sjukt är inte det att han kom tillbaka? Sedan kom våra två minibussar där vi skulle åka med den ena och båda chaufförerna hade tydligen hört det här om att vi fick betala mycket för båda frågade hur mycket vi betalat för taxin till macken och vi fick svara och säga lugn lugn vi har fått tillbaka pengar! Resan till Moshi gick bra, från gränsen och fram till Arusha satt vi och pratade med en tjej som heter Akila och som är född och uppvuxen i Nairobi. Gissar att hennes föräldrar kommer från Indien eller nåt grannland ursprungligen dock. Hon skulle åka till Kanada och plugga nästa år på utbyte och det var jätteintressant att prata med henne, tiden bara flög förbi. Båda hennes systrar pluggade i Kina. Hon berättade också om att hon inte använde droger eller drack alkohol för att hon haft en strikt uppväxt men att hennes föräldrar var väldigt öppna så när hon berättade för dem att hon hade en flickvän så var det ingen big deal. Häftigt ändå!

I shutteln och äntligen på väg till Moshi!

Vi fick platserna längst bak

Här fick vi sitta och vänta på shutteln på morgonen





Nu har vi varit här på Mountain Inn i två nätter och imorgon börjar vi vandra. Det ser ut som att vi kommer få regn men det är bara att göra det bästa av situationen. Vi kommer ha två guider, en kock och sju bärare. Rutten vi ska gå heter Rongai och den går från norra sidan, man är nästan över i Kenya och sen går man ner på södra sidan. Vi har en extra dag för acklimatisering men vi vandrar alla dagar. Vår extra dag spenderas i Mawenzi Tarn Camp vilket ska vara en fin camp vad jag förstått. Igår provlåg vi i våra sovsäckar för att se att de var hela! Det var de men jag tror att sista natten kommer vara kall även om det är bra sovsäckar. Vi har i alla fall kunnat vila ordentligt här och ladda för vandringen så det ska bli riktigt spännande!

Vår restaurang

Livsnjutare av rang

Svalkande pool


Restaurangen här är riktigt bra och specialiserad på indisk mat. Vi älskart!

Det blir en lugn och varm julafton för oss här i Moshi. Det är väldigt fridfullt här! Så skönt. Nästa uppdatering blir förmodligen om en vecka när vi är tillbaka i Moshi och då kommer också mamma och Kenneth hit för safari! Längtar massor <3 Puss från oss och god jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar