lördag 21 februari 2015

Etapp två - Kandy

Igår tog vi bussen från Negombo till Kandy. 3-4 timmar skulle det ta men jag tror det tog runt 5! Det var en man som började prata med oss direkt, var trevlig och frågade oss var vi kom ifrån och massa andra sådana saker. Men vi har lärt oss att även om alla är väldigt trevliga så har de ALLTID en baktanke, hela tiden så leder deras samtal in på att de är lärare, guider, känner någon... När vi strax innan Kandy sa att vi ville åka in till Kandy direkt och inte iväg på utflykt så var det inte mer med det. Have a nice day säger de när vi vänligt men bestämt tackat nej till deras förslag.

När vi kom fram på eftermiddagen tog vi en tuktuk till ett guesthouse vi hittat i Lonely Planet, ett rum med en säng och en fläkt och delat badrum - vad mer behövs? Sedan åkte vi till tågstationen och skulle köpa tågbiljett till Hatton och hoppades att första klass skulle finnas kvar, men icke! Det blir tredje klass för oss! Verkar dock inte vara ett sånt gammalt tåg som vi vill åka så när vi åker från Hatton så ska vi försöka åka med ett sånt. Sedan strosade vi runt Kandy lake innan vi begav oss hemåt igen. Vi åt en jättegod buffé på guesthouset bredvid, bara lankesisk mat!

Idag har vi åkt 20 mil i en tuktuk till Sigirya rock som båda hade på sin must do-list här i Sri Lanka. Det tog 2,5timme dit och när vi kom fram var det jättevarmt och jättemycket folk. Trots detta var det värt mödan för det var sjukt fin utsikt där uppe!

Imorgon åker vi som sagt till Hatton och sedan buss till dalhousie för att under natten förhoppningsvis gå upp på Adams Peak! Överlever vi tredje klass på tåget och vi slipper regn så...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar